Kasetni filtri

ISO Coarse in ISO ePM filtracija

Kasetni filtri Ecofil so narejeni iz visoko učinkovitega filtrirnega medija, ki omogoča majhne tlačne razlike. V zahtevni predfiltraciji se uporabljajo v ravni ali plisirani različici, ki omogoča visoko stopnjo pretoka zraka in večjo kapaciteto zadrževanja prahu kot ploščata izvedba, saj imajo tudi do trikrat večjo površino od običajnih. Zaradi tega so hitrosti skozi filtrirni medij nižje, tlačne razlike pa manjše. Stroški energije so tako bistveno nižji. Uporaba nepropustnega »hot-melt« lepljenja pri nekaterih modelih ustvarja največje možno tesnjenje med filtrirnim medijem in okvirjem filtra, kar omogoča pretok zraka tudi na robnem predelu filtra.

Različne izvedbe okvirjev omogočajo zanesljivo tesnjenje, visoko trdnost in dimenzijsko stabilnost. Odporni so proti vlagi, vodotesni in mikrobiološko inertni. Uporaba sintetičnih materialov v skladu z zahtevami VDI 6022 omogoča higiensko neoporečno obratovanje filtra.

Izvedbe kasetnih filtrov

  • Kasetni filtri Ecofil so dobavljivi v standardnih in nestandardnih velikostih ter debelinah. Okvir je lahko iz pločevine ali kartona.
  • Kasetni filtri z ravnim filtrirnim medijem so na obeh straneh ojačani z mrežo ali z žico, ki je oblikovana tako, da omogoča menjavo filtrirnega medija.
  • Kasetni filtri z gubanim filtrirnim medijem in mrežo na eni strani, ki se zaradi temperaturne obdelave drži filtrirnega medija.
  • Kasetni filtri oblikovani v ostro V-obliko plisejev (minipleat ali plisirana izvedba (R), ki omogoča največji globinski učinek.
  • Kasetni filtri za ločevanje maščob in oljnih meglic so dobavljivi tudi v INOX izvedbi in so pralni.

Učinkovitost zadrževanja delcev kasetnih filtrov, njihova izvedba in uporaba

ISO 16890 Razred EN779 Izvedba Uporaba Aplikacija
Coarse 65% G4 Ravna, nagubana, plisirana Primarna filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme Različne tovarne, kot so jeklarne in železarne, procesna industrija za prezračevanje strojnic, šole, trgovski centri, sejne sobe, poslovni prostori, bolnišnice, restavracije
Coarse 85 – 90% M5 Ravna, nagubana, plisirana, minipleat
ePM10 50 – 70% M6 – F7 Plisirana, minipleat Fina filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme
ePM2,5 65% F7 Minipleat
ePM1 80% F9 Minipleat