Vrečasti filtri

ISO Coarse in ISO ePM filtracija

Vrečasti filtri so najpogostejši zračni filtri v sistemih HVAC za industrijsko in komercialno uporabo. Prav tako se uporabljajo za izboljšanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih kot filtri za stanovanjsko oz. domačo uporabo. Filtri v dovodnem zraku se uporabljajo kot prva in druga stopnja filtracije, bodisi kot celovite rešitve filtriranja, bodisi kot predfiltri v t.i. »čistih sobah«. Žepasti filtri se uporabljajo tudi v izpušnem zraku ali v recirkulacijskih sistemih za zaščito zračnih enot.

Vrečasti filtri Ecofil so proizvedeni iz sintetičnih filtrirnih medijev, ki je oblikovan v filtrsko vrečo in zrakotesno nameščen v okvir. Velika filtrirna površina zagotavlja visoko učinkovitost vreč pri zadrževanju prahu ter omogoča enakomeren pretok zraka z nizkimi tlačnimi razlikami.

Vsi vrečasti filtri Ecofil so dobavljivi v standardnih in nestandardnih velikostih ter debelinah. Različne izvedbe okvirjev omogočajo zanesljivo tesnjenje, visoko trdnost in dimenzijsko stabilnost. Odporni so proti vlagi, vodotesni in mikrobiološko inertni. Uporaba sintetičnih materialov v skladu z zahtevami VDI 6022 omogoča higiensko neoporečno obratovanje filtra.

Prednosti vrečastih filtrov

  • Vrečasti filtri imajo večjo površino filtrirnega medija zaradi česar zadržijo več prahu.
  • Ecofil vrečasti filtri imajo edinstveno konstrukcijo s koničnimi ali varjenimi žepi.
  • Za izdelavo vrečastih filtrov uporabljamo vrhunske filtrirne medije, ki omogočajo daljšo življenjsko doba filtra.

Učinkovitost zadrževanja delcev za vrečaste filtre izdelane iz poliestra ali polipropilena

ISO 16890Razred EN779UporabaAplikacija
Coarse 60%G4Primarna filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sistemeRazlične tovarne, kot so jeklarne in železarne, procesna industrija za prezračevanje strojnic, šole, trgovski centri, sejne sobe, poslovni prostori, bolnišnice, restavracije
Coarse 85%M5
ePM10 65%M5 – M6Fina filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme
ePM2,5 70%F7
ePM1 75 – 80%F8 – F9