Vrečasti filtri

ISO Coarse in ISO ePM filtracija

Vrečasti filtri so najpogostejši zračni filtri v sistemih HVAC za industrijsko in komercialno uporabo. Prav tako se uporabljajo za izboljšanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih kot filtri za stanovanjsko oz. domačo uporabo. Filtri v dovodnem zraku se uporabljajo kot prva in druga stopnja filtracije, bodisi kot celovite rešitve filtriranja, bodisi kot predfiltri v t.i. »čistih sobah«. Žepasti filtri se uporabljajo tudi v izpušnem zraku ali v recirkulacijskih sistemih za zaščito zračnih enot.

Vrečasti filtri Ecofil so proizvedeni iz sintetičnih filtrirnih medijev, ki je oblikovan v filtrsko vrečo in zrakotesno nameščen v okvir. Velika filtrirna površina zagotavlja visoko učinkovitost vreč pri zadrževanju prahu ter omogoča enakomeren pretok zraka z nizkimi tlačnimi razlikami.

Vsi vrečasti filtri Ecofil so dobavljivi v standardnih in nestandardnih velikostih ter debelinah. Različne izvedbe okvirjev omogočajo zanesljivo tesnjenje, visoko trdnost in dimenzijsko stabilnost. Odporni so proti vlagi, vodotesni in mikrobiološko inertni. Uporaba sintetičnih materialov v skladu z zahtevami VDI 6022 omogoča higiensko neoporečno obratovanje filtra.

Prednosti vrečastih filtrov

  • Vrečasti filtri imajo večjo površino filtrirnega medija zaradi česar zadržijo več prahu.
  • Ecofil vrečasti filtri imajo edinstveno konstrukcijo s koničnimi ali varjenimi žepi.
  • Za izdelavo vrečastih filtrov uporabljamo vrhunske filtrirne medije, ki omogočajo daljšo življenjsko doba filtra.

Učinkovitost zadrževanja delcev za vrečaste filtre izdelane iz poliestra ali polipropilena

ISO 16890 Razred EN779 Uporaba Aplikacija
Coarse 60% G4 Primarna filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme Različne tovarne, kot so jeklarne in železarne, procesna industrija za prezračevanje strojnic, šole, trgovski centri, sejne sobe, poslovni prostori, bolnišnice, restavracije
Coarse 85% M5
ePM10 65% M5 – M6 Fina filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme
ePM2,5 70% F7
ePM1 75 – 80% F8 – F9