Ecofil® filtri za filtracijo tekočin – uporabljajo se pri galvanizaciji, prečiščevanje odpadnih voda, tovarnah sladkorja in v ostalih industrijskih panogah.

  • Filter platna
  • Filtrske vreče

Filtrske vreče Ecofil® omogočajo visokokakovostno in zelo učinkovito filtracijo. Filtrske vreče so idealne za odstranjevanje trdnih delcev v kakršnemkoli procesu. Ti filtri se proizvajajo in testirajo v zelo strogih pogojih za zagotavljanje učinkovite filtracije in se uporabljajo pri visoki pretočni hitrosti, kjer gostota tekočine (nad 10.000 cps) zahteva filtracijo.

Kakovostni razredi filtrskih vreč Ecofil®: 1 µm, 2,5 µm, 5 µm, 10 µm in 25 µm (zadrževanje delcev).
Uporaba: lepila, pijače, premazi, hladila, črnila, detergenti, barve, pralni sistemi, v rafineriji, razkrojila, umetna smola…

Gaf filtri

Filter gaf za mokro filtriranje zagotavlja zaustavljanje in nalaganje nečistoč na njenem notranjem delu. Tako ob menjavi filter vreče ni potrebno čiščenje ohišja, saj z njeno menjavo odstranimo vse nečistoče, ki so ostale v njeni notranjosti.

Kakovostni razredi filtrskih vreč Ecofil®: 1 µm, 5 µm,  µm, 10 µm, 25 µm, 50 µm, 75 µm, 100 µm, 125 µm, 200 µm, 400 µm, 600 µm, 800 µm, 1000 µm (zadrževanje delcev).

Uporaba: lepila, pijače, premazi, hladila, črnila, detergenti, barve, pralni sistemi, v rafineriji, razkrojila, umetna smola…

Svečni filtri

Tehnološko izpopolnjena kartuša z dvakratno povprečno življenjsko dobo in izboljšano učinkovitostjo. Posebna konstrukcija teh sveč (kartuš) omogoča 2-kratno povprečno življenjsko dobo od običajnih filtrov za filtracijo tekočin. Geometrija kartuše je bila optimizirana z računalniškim modeliranjem, s tem pa je dosežena maksimalna izkoriščenost celotne površine filtra. Izboljšana konstrukcija v primerjavi s tovrstnimi standardnimi filtri omogoča večje zadrževanje umazanije (povprečno dvakrat večje) in zagotavlja globinsko filtracijo.

Kakovostni razredi filtrskih sveč: 1 µm, 3 µm, 5 µm, 10 µm, 20 µm, 30 µm, 50 µm in 100 µm.
Uporaba: pri vodnih, kemijskih in foto procesih, obdelavi derivatov, proizvodnji pijač…

Ultra filtracija

Najlon membranske filtrske kartuše omogočajo široko kemično kompatibilnost in visoko učinkovitost na nivojih nizkega izločanja pri kritičnih tokovih procesnih tekočin. Idealne so pri bioloških filtracijah.

Kakovostni razredi kartuš Ecofil® (velikost pore): 0,1 µm, 0,2 µm, 0,45 µm in 0,65 µm.
Uporaba: v prehrambeni industriji, kemični in medicinski industriji, informacijski industriji (optika, računalništvo, fotografija)…

Filter slojnice

Na splošno je cilj filtracije odstranjevanje trdnih delcev iz različnih tekočih snovi. Ti delci so lahko anorganski ali organski, kot so na primer kvasovke, bakterije in spore. Poleg tega so lahko različnih velikosti. Submikron­ski delci so lahko veliki le 0,2 mikrona. Pri manjših velikostih od 0,2 mikrona moleku­larne strukture tvorijo koloidne raztopine, ki običajno zahtevajo drugačne tehnike filtrira­nja. Naše filtrske slojnice se za potrebe grobe filtracije, čiščenja in sterilizacije uporabljajo v kmetijsko-živilski industriji, kemični industriji, farmaciji, biotehnologiji, kozmetiki in petro­kemični industriji.

Platna za zračna korita

Platna za zračna korita se uporabljajo za sledeče: fluidizacijo silosa, pnevmatske transporterje in vozila.
lahko jih dobimo v pasu, rebrih in cevastih tkaninah

  • Uporabljajo se v cementarnah, kemičnih tovarnah, termoelektrarnah, prehrambeni industriji
  • Lahko jih dobimo iz različnih materialov: bombaž, poliester, meta aramid
  • Različne širine in debeline materialaVisoka natezna trdnost in odpornost proti obrabi
  • Dolžine rol med 30 in 50 m