Filtri za rekuperatorje

ISO Coarse in ISO ePM filtracija

Filtri za rekuperatorje so nujno potrebni pri prezračevanju stanovanjskih in drugih prostorov. Po naročilu vam nudimo filtre za različne rekuperatorje, saj bo kvalitetna rekuperacija skupaj s filtracijo vaše bivanje dvignila na nov nivo.

Ker je prezračevanje prostorov izjemnega pomena, je dandanes v stanovanjskih in poslovnih objektih vse bolj razširjeno tovrstno prezračevanje, ki poskrbi za dovod čistega zraka iz okolice. Sveži zrak prehaja skozi filtre preden vstopa v prostore, da se odstranijo predvsem trdni delci kot je prah. Za odstranitev neprijetnih vonjav se pogosto, v kombinaciji s filtrom trdnih delcev, uporablja tudi ogleni filter.

Na trgu so na voljo različni prezračevalni sistemi (rekuperacija) za prezračevanje prostorov. Centralni rekuperatorji imajo možnost nočnega hlajenja prostora poleti in predgrelec za odtaljevanje kondenzata pozimi, medtem ko pri lokalnih to ni možno.

Značilnosti filtrov za rekuperatorje

  • Filtri za rekuperatorje so dobavljivi za različne prezračevalne naprave, kot so Zhender, Paul, Helios idr.
  • Filtre za rekuperatorje vam izdelamo vam popolnoma po naročilu.
  • Filtri za rekuperatorje so oblikovani v ostro V-obliko plisejev (plisirana izvedba (R), ki omogoča največji globinski učinek.

Učinkovitost zadrževanja delcev filtrov za rekuperatorje, njihova izvedba in uporaba

ISO 16890 Razred EN779 Izvedba Uporaba
Coarse 65% G4 Plisirana Primarna filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme
ePM10 70% F7 Fina filtracija za prezračevalne in klimatizacijske sisteme